KARLOVA PEKÁRNA: MÁME SVÉ OBILÍ Z NAŠEHO REGIONU
Téma, které hýbe českým potravinářským průmyslem. Co jíme v pekařských výrobcích, odkud pochází mouka, je v pořádku z hlediska zdravotní nezávadnosti?
KARLOVA PEKÁRNA má jasnou odpověď. Pečeme výhradně z české mouky, z obilí, které bylo vypěstováno na polích Vysočiny a Jihomoravského kraje.
Důvod je zřejmý. Od února 2023 je Karlova pekárna s. r. o. součástí ryze českého zemědělského holdingu ADW. Firmy, která je sama zemědělským producentem, s vlastní rostlinnou výrobou na 6000 hektarech.
„Zpracovávat v Karlově pekárně naše vlastní obilí, mák a další plodiny byl od začátku podnikatelský záměr naší společnosti,“ potvrzuje Miroslav Anděl, jeden ze dvou vlastníků holdingu ADW a Karlovy pekárny s. r. o.
„Sami jsme producenti potravinářské pšenice a žita. Navíc ve žních vykupujeme regionální zemědělskou produkci do našich sil v Krahulově u Třebíče. Každoročně vykoupíme úrodu od místních farmářů v objemu přes 100 000 tun. Potravinářské obilí dále dodáváme do mlýnů a samozřejmě z mouky z našeho obilí pečeme v Karlově pekárně.“
V Karlově pekárně máte jistotu, že zpracovávaná mouka pochází výhradně z lokální zemědělské výroby, z českých a moravských zemědělských podniků.
„Co nejkratší cesta z pole na Váš stůl,“ je filosofií Karlovy pekárny s. r. o..
O holdingu ADW
ADW je ryze český zemědělský holding se sídlem v Krahulově u Třebíče. Tvoří ho ADW AGRO, a.s., zaměřená na rostlinnou výrobu a komodity, ADW FEED a.s., orientovaná na živočišnou výrobu, zejména prodej krmiv a Rolnická společnost Lesonice, věnující se prvovýrobě.
ADW obhospodařuje 6000 ha, provozuje sila o objemu 112 tis. tun, vyrábí 100 tis. tun krmiv ročně, chová 1000 kusů převážně mléčného skotu, provozuje 3 bioplynové stanice a farmářskou mlékárnu. Má 250 zaměstnanců a roční obrat všech společností je 2 mld. Kč.